PER AMOR AL CINE VOL. II : DEL REVÉS

“Yo soy Alegria. Ellos son Tristeza, Asco, Ira y miedo.

Somos las emociones de Riley. Somos quienes hacemos que Riley, sea Riley.”

 

Si encara no heu anat al cinema a veure-la, us recomanem que deixeu de llegir i compreu les entrades per gaudir de la pel·lícula, mereix molt la pena. Després, ja podreu tornar a obrir aquest article i acabar de llegir per entendre millor el que heu vist, esperem que també mereixi la pena.

ALERTA! CONTINGUT AMB SPOILERS (no és broma, quedeu avisats)

La nova pel·lícula de Pmaxresdefaultixar ens endinsa en la ment d’una nena, Riley, i ens ensenya com funciona la ment amb l’ajuda de cinc personatges, que són 5 de les 6 emocions bàsiques: Alegria, Tristesa, Fàstic, Ira i Por. Junt amb aquests personatges, descobrim no només com es relaciona la Riley amb el món i com va creixent, si no també la importància de les emocions per fer-ho. I en aquest article, intentarem explicar alguns conceptes que apareixen al llarg de la història. Però, anem per parts.

QUIN ÉS LARGUMENT?

Riley Anderson és una nena de tan sols 11 anys, que viu feliç amb la seva família i amics a Minnesota. Fins que un dia, aquesta felicitat es veu interrompuda per la mudança de la família a San Francisco. Aquest canvi en la rutina familiar, provocarà efectes devastadors i alhora un punt d’inflexió a la pròpia Riley. No aconsegueix integrar-se en la nova escola, no acaba d’acostumar-se a San Francisco, tot plegat fa que estigui perdent l’alegria que tant la caracteritzava.

Mentrestant, en el seu interior Alegria i Tristesa abandonen la seu central de les emocions per accident. Resten perdudes en la immensitat de la ment, intentant trobar la manera de tornar a la seu central, recuperar el control  i poder així ajudar a la protagonista.

Quan les emocions cobren vida

La pel·lícula dóna vida a cinc de les sis emocions bàsiques. I quines són les aquestes? Alegria, tristesa, fàstic, ira, por i sorpresa. Al film només  hi apareixen cinc, Paul Eakman, psicòleg assessor de l’equip de Pixar, explica que l’emoció sorpresa va ser descartada, perquè és una emoció que tan sols dura un parell de segons, apareix puntualment per orientar  la atenció, i quan aquesta està en l’estímul, ja deixa pas a la resta d’emocions.

Seguir leyendo

Anuncios

¿“¡SI ME CELA ES PORQUE ME AMA!”?

¿Realmente es así? Muchas veces hemos escuchado esa frase en boca de amig@s, familiares o nosotr@s mism@s, pero ¿Qué son los celos? ¿Hay celos positivos? ¿Cómo es una persona celosa? ¿Qué hago si mi pareja es celosa? ¿Qué puedo hacer para controlar mis celos?

¿Qué son los celos?

Young Artists' Showcase (4)

Hay diferentes intensidades de celos, por lo tanto, no todos los tipos de celos son malos o negativos. ¿Cuándo esta emoción puede ser positiva? Los celos son positivos siempre y cuando se manifiesten dentro de los parámetros adecuados y aceptados en la relación de pareja. Es decir, aquellos celos que se manifiestan en bajas intensidades, de forma inofensiva, o de juego, causando sentimientos o emociones positivas como la felicidad, alegría y seguridad, producen un buen resultado para la relación de pareja. Son celos equilibrados, saludables y constructivos, no patológicos, que producen un buen funcionamiento en la relación de pareja.

Las emociones que habitualmente acompañan a los celos son la hostilidad, la sospecha, la ira y el resentimiento. Normalmente los celos debilitan las relaciones ya que se basan en la desconfianza, surgen debido a la comparación, la competencia y el temor de ser reemplazado.

Seguir leyendo

PER AMOR AL CINEMA VOL.1

Ningún arte traspasa nuestra conciencia de la misma manera que lo hace el cine, tocando directamente nuestra emociones, profundizando en los oscuros habitáculos de nuestras almas”

Ingmar Bergman

 

EL CINEMA I LES EMOCIONS

És tard, has tingut un mal dia a la feina. Arribes a casa, no tens res preparat per sopar i a corre-cuita et fas un entrepà, ja no pots més… i l’única cosa que et reconforta és pensar que en pocs minuts, t’estiraràs al sofà i veuràs la peli del dia. I de cop, tot cobrarà sentit.

 El cinema és una font inesgotable d’emocions. No som conscients de la capacitat terapèutica que té el cinema, però si analitzem fredament les vegades que mirem una pel·lícula per experimentar emocions ens sorprendríem.

Independentment del nostre nivell de frikisme vers al cinema, no hi ha dubte de que ens remou per dins, ens posa en contacte amb nosaltres mateixos, amb els nostres sentiments i pensaments més íntims. I tot això pel simple fet de seure al sofà i quedar-nos captivats pel relat del film.

Encara que no som del tot conscients, el cinema ens emociona. Qui no s’ha emocionat quan de cop han matat al protagonista? Qui no ha reprimit les llàgrimes per vergonya a sentir-se observat? Qui no ha rigut escandalosament amb aquella escena tant divertida? I qui no ha quedat captivat el veure’s reflectit en aquell personatge? I tot aquest sentiment… d’ on prové?

Seguir leyendo

MATIAS Y EL AZUL DEL MAR

Era una cálida tarde de primavera, el sol entibiaba cálidamente el lugar y hacía que su cabello brillara. De fondo, el mar, cantaba una canción de cuna y allí estaba Matias. Jugando en la arena inmerso en su propio mundo. Matias pocas veces sonreía. Sus padres Ana y Manuel lo observaban unos pasos más atrás, era difícil imaginar lo que sentía.

Matías era un niño de 5 años, callado, reservado y con la mirada empañada por la tristeza. Quizás por eso se sentía solo. Los colores de la primavera no se dibujaban en su cuaderno, y sólo el plomizo gris del mar en días de lluvia pincelaba sus dibujos.

Desde pequeño Matias se había destacado por su sensibilidad a flor de piel, sonreía con aquellas notas musicales que le hacían eco en el alma. Elevaba su voz cuando sentía con todas sus fuerzas que era tiempo de salir al exterior y compartía caricias cuando entendía que esa era su mejor manera de comunicarse. Le gustaba dibujar y el silencio era su mejor amigo. Sus sueños e historias transcurrían sólo en su mundo interior, quizás por eso, Matias ya no hablaba. El exterior lo asustaba.

Seguir leyendo

¡HOLA LECTORES!

Os damos las gracias por llegar hasta aquí y esperamos haceros disfrutar con los artículos que tenemos preparados para vosotros.

En breve, os colgaremos una sorpresa muy bonita. 🙂

Os animamos a seguirnos leyendo.